Triangle Studios presenteert Cross of the Dutchman (NL)

Leeuwarden – 5 oktober 2011 – Triangle Studios presenteert met trots haar nieuwe titel: Cross of the Dutchman.

Cross of the Dutchman is een action-adventure game. Gebaseerd op de legende van “Grutte” Pier Gerlofs Donia, een Friese vrijheidsstrijder uit de 16e eeuw. Als speler herleef je het verhaal van Grutte Pier. Je ervaart het harde leven en de uitdagingen dat het Friesland uit de middeleeuwen met zich meebracht. Ben jij in staat om de legende te doen herleven en Friesland te bevrijden?

Verhaal:
Cross of the Dutchman vertelt het legendarische verhaal van “Grutte” Pier Gerlofs Donia. Een boom van een vent en zo sterk als een beer. Een vriendelijke man, die veranderde in een bruut nadat Saksische huurlingen zijn vrouw vermoordden en zijn dorp in brand staken. Grutte Pier maakte het zijn taak om zijn vaderland te bevrijdden van de bezetters.

Cross of the Dutchman

Cross of the Dutchman

Development blog:
Op www.crossofthedutchman.com blogt Triangle Studios dagelijks over de ontwikkeling van Cross of the Dutchman. Wij nodigen iedereen uit om zich aan te melden op deze site en mee te doen aan de discussies over het project. Ons doel is om samen met onze community een geweldige game te maken.

Over Triangle Studios:
Triangle Studios is een onafhankelijk game ontwikkelaar en werd opgericht in 2006. Het nu vijf jaar oude bedrijf ontwikkelt games voor de PC, consoles en handhelds. Vorig jaar werd Triangle Studios genomineerd met Heron: Steam Machine voor een Dutch Game Award in de categorie “beste console game”.

Cross of the Dutchman zal worden uitgebracht in de eerste helft van 2012 en werd eerder aangekondigd als Grutte Pier.

2 Comments on “Triangle Studios presenteert Cross of the Dutchman (NL)

 1.  by  Bakha

  Echt vet !
  Ik moet hem hebben, zag al op gptv hoe het er een beetje uit gaat zien,

  ik ben helemaal verkocht!
  Gea sa troch meansken!

  Groeten ut de Lemmer

 2.  by  Timen

  Hoi Bakha,

  We doen ons best! Vergeet niet om mee te discussiëren over de game op het forum!

Leave a Reply